DIARI SEKOLAH LAMA



Sawadikap.. cerita lama tak semestinya basi , sebab ia bernilai dan pasti ada meninggalkan seribu satu kemanisan... kemanisan dalam persahabatan terutamanya...
Kali nie entry pasal sekolah lama aku sebelum ak jejak kaki ke UKM.. 
syukur... 

Nama sekolah aku  
 "Kulliah Al-Lughah waddin As-sultan Abu Bakar, Pahang" ada Orang panggil sekolah Arab..
apa2 la..sebab kat Sini ak Ambil STAM ,semuanya subjek Arab..  
dan Alhamdulillah rezeki n ak dapat masuk UKM..(sedih tak dpt g Mesir).. 
sekolah ni belakang Istana Sultan Pahang kat Pekan, Pahang.. 
mantop la gua kata.kat lu,.
dia punya permandangan terbaik..! 

Dan kat sini juga ak banyak kenangan manis dan pahit..memori tercipta..hehe 
Mase tahun ak ni 2008, 
kelas dia tak campur laki perempuan..
kami kelas laki2..n pempuan2...
Al-Majd nama kelas ak.. semua lelaki...

Senang citer Kulliah lil-banin (laki) dengan Kulliah lil-banat (pempuan)
(suka hati main letak)haha
bila kelas dah asing buat apa2 pon dalam kelas semua line clear...
boleh baring2..boleh nyanyi2..haha
tak payah cover2 sebab perempuan takde...

Satu yang ak selalu perhati, bila banat @ perempuan selisih ngan lelaki... macam daun sembilu jadinya... kucup terus...*malu KOWT...hehe
ye mereka sangat malu..!! errmm..



Ni Pejabat sekolah lama (bekas Istana lama)



waktu petang selalu joging sekitar padang sebelah Istana nie...tgk kuda
dan minum ABJ..*Air Batu Jagung
(kantoi)

Laluan biasa sebelum malam


tempat selisih dengan perempuan selalu kat sini *masing2 malu2 kucing..haishhh!!

Dok petang kat sini best..angin bertiup sokmo 
...

Laluan lelaki..perempuan tidak dibenarkan..kuang2..
sekarang sekolah ak lagi cantik..macam I-City Shah Alam...sesuai la tu Pekan Bandar Diraja!!!
bila malam pekan bermandikan cahaya lampu yang meriah..~



**CANTIK KAN PEKAN?? rindu pulak ak kat Masjid polo!
bila la kaki nak jejak kesana lagi..haisshhh~

AND NOW, bila da ada kat UKM.. ia jadi macam biasa..malu2 sikit ja laa...
ada kawan shock culture!!
malu itukan perisai orang beriman,.... ok Cau!!

4 comments:

Kasim Ahmad said...

teringat sekulah lama ku.. :'(

PP HYUN JAE said...

YUP..memang rindu dan ingat selalu

Anonymous said...

ermmm.
tringat la plak kt sni cm nk g je sne blik amek stam semula....hehehe

senyumm said...

kulliah terbaek!!